Start vandaag nog met
rijlessen bij Rijschool Reches!

Maak kennis met jouw rij-instructeur

Hallo, mijn naam is Amit Reches

,,Toen ik laatst bij de bakker stond, kwam ik iemand tegen die 20 jaar geleden rijles bij mij heeft gehad. Ik begroette hem bij zijn naam en hij was verbaasd dat ik nog wist hoe hij heette. Ik denk dat ik van de meeste oud-leerlingen de namen nog weet, en ik herken ze als ik ze tegenkom.

Toen we laatst gingen uitrekenen hoeveel leerlingen ik heb gehad, kwamen uit op zo’n 1.000! Het gebeurt regelmatig dat oud-leerlingen hun kinderen naar mij toesturen, dat is altijd erg leuk. Er zijn zelfs families waarvan ik drie generaties meemaak, bijvoorbeeld opa die motorrijles heeft gehad, en een zoon en kleindochter voor de auto.

Ik vind het leuk om met veel verschillende mensen te werken: veel jongeren, maar ook ouderen van alle leeftijden, mensen met faalangst of examenvrees, slechthorenden, leerlingen die het meteen door hebben en minder getalenteerden. En mijn leerlingen zijn heel gemotiveerd, dat is op school wel eens anders!

Het is belangrijk om met de tijd mee te gaan. Als rij-instructeur ben ik verplicht me elke vijf jaar bij te scholen en examen te doen. Tijdens de bijscholing leer je over nieuwe lestechnieken, verandering in regels en andere belangrijke dingen. Want het verkeer is een stuk complexer dan vroeger, en daardoor wordt er van de instructeur en de leerling steeds meer gevraagd.

Ik hoor vaak terug dat ik veel geduld heb, dat vind ik belangrijk voor een leraar; leerlingen schieten er niets mee op als hun instructeur zit te vloeken achter het stuur. Het blijft na al die jaren geweldig om te zien hoe blij iedereen is als het is gelukt en het examen is gehaald!’’

Biografie

Amit Reches

Geboren 8 juni 1961 in Haifa
Getrouwd, twee kinderen
Eigenaar Rijschool Reches sinds maart 1990

In bezit van instructeursbewijs voor auto, motor en vrachtwagen, WRM-gecertificeerd

 

Lesauto

Je lest in een compacte Ford Fiësta met een prettige zit en goed zicht. De auto is nooit ouder dan 4 jaar en voorzien van alles wat je nodig hebt voor een fijne les, inclusief airco en moderne navigatieapparatuur. Natuurlijk in rood, de kleur die hoort bij Rijschool Reches.

Lesmotoren

Je lest op een gloednieuwe BMW, een lichte lesmotor voorzien van beugels voor de veiligheid van leerling en instructeur. Voor de zwaardere categorie rijbewijs is er een Kawasaki, ook toegerust voor een fijne en veilige rijles.